Sıkça gelen soruların hızlı ve net yanıtlarını içerir, böylece ziyaretçileriniz kolayca bilgilere erişebilir ve ihtiyaçlarına cevap bulabilir.
Bir davanın süresi; mahkemenin yoğunluğu, davanın tarafları, olayın niteliği ve tarafların itiraz süreçlerine bağlı olarak değişmektedir. Bu nedenle avukatlarımız tarafından dosyanızın detayları incelendikten sonra daha doğru bir tahminde bulunulabilir.
Evet, çoğu zaman davaya gerek kalmadan çözüm üretmek mümkündür. Örneğin ceza davalarındaki uzlaştırma prosedürü ile taraflar arasında anlaşma sağlanabilirken; ticari uyuşmazlıklar, kiralanana ilişkin uyuşmazlıklar ve işçi-işveren arasındaki uyuşmazlıklarda zorunlu arabuluculuk prosedürü ile çoğu durumda dava açmadan çözüm üretilir. Davanız için uygun bir yol haritası belirlemek adına sizlerle dosyanızın detaylarını görüşebiliriz.
Bazı dava türlerinde arabuluculuk süreci zorunludur. İş davaları: İşe iade ve işçilik alacakları (kıdem tazminatı, ihbar tazminatı vb.) için dava açmadan önce arabuluculuk başvurusunda bulunmak zorunludur. Taraflar anlaşamazsa, bu durumu gösteren bir tutanak düzenlenir ve bu tutanak ile birlikte dava açılabilir. Ticari davalar: Belirli ticari alacak ve tazminat davalarında da arabuluculuk süreci zorunludur.
Devlet avukatları sadece kurumlarını ilgilendiren davalara bakabilir. Serbest çalışan bir avukat ise istediği her davaya bakabilir. Ancak, genellikle uzmanlık alanları çok fazla olduğu için bir çok avukat belli başlı konularda uzmanlaştığından diğer konularda dava almayabilmektedir.
Avukatlar her işi almak zorunda değildir. Bu anlamda işi almak avukatın isteğine bağlıdır. Bunun yanında belli koşullarda işi reddetme yükümlülüğü de mevcuttur.